|

Waarom mediteren zo goed is

Mediteren, iedereen kent het maar maar weinig mensen passen het toe. Wat is mediteren nou eigenlijk en waarom zou het goed voor je zijn? In dit blog vertel ik je een paar dingen over mediteren.

 

Positiviteit

Met mediteren kom je helemaal tot jezelf. Veel mensen gebruiken dit om even rust te nemen en afstand te nemen van stressvolle zaken als het werk. Met mediteren kan je Negativiteit omzetten naar positiviteit en daardoor meer rust creëren in je hoofd. Werkdagen worden steeds drukker tegenwoordig en je hoort steeds meer mensen over een burn-out.  Wees dit voor en probeer meditatie. Steeds meer mensen doen dit, maar hoe doe je dit nou?

 

Verschillende vormen

Mediteren kan je op veel verschillende manieren doen. Veel mensen zien het als in kleermakerszit en handen bij elkaar en dan maar zitten, maar mediteren kan je met veel verschillende dingen toepassen. Je kan bijvoorbeeld yoga doen. Yoga wordt ook gezien als een vorm van mediteren omdat dit ook als doel: rust geeft en Positiviteit uitstralen. Mediteren kan je ook op verschillende plekken doen. Wanneer je dit bijvoorbeeld in de natuur doet heeft dit weer extra invloeden. Sommige beweren dit nog rustgevender te vinden omdat ze kunnen luisteren naar dierengeluiden en daardoor nergens anders op te hoeven focussen.

 

Thuis mediteren

Je hoeft natuurlijk niet de hort op om te mediteren, dit kan je ook prima thuis doen. Het is soms wel lastig als je in een vol huis huishouden woont om een rustig plekje te zoeken. Mocht dit echt niet mogelijk zijn kan je kijken of je een koptelefoon met geluidsdemping kan aanschaffen om zo even afgesloten te worden van de wereld. Het is erg belangrijk dat je geen mensen hoort praten omdat dit een vorm van afleiding is. Hoe minder afleiding, hoe beter de meditatie sessie wordt.

 

Vergelijkbare berichten