5 redenen waarom een ooglidcorrectie een goed idee is

Denk jij eraan om een ooglidcorrectie uit te voeren, dan kun je vast voldoende redenen bedenken om dat niet te doen. Je moet onder het mes, je ziet er een tijd niet toonbaar uit en daarbij is het ook een vrij grote uitgave. Toch is deze procedure een echte aanrader en zal je nadat je hem hebt laten uitvoeren nooit spijt hebben. Naderhand zie je er weer uit zoals je je voelt en dat heeft een grote impact op de manier waarop je in de spiegel kijkt en de deur uit gaat. We hebben hier 5 redenen voor je samengevat waarom je nu een afspraak moet maken met een goede plastisch chirurg om een ooglidcorrectie uit te laten voeren.

1. Een ooglidcorrectie is zo gedaan

De procedure zal niet langer duren dan anderhalf uur en vaak is dat korter. Het ligt er een beetje aan welk type ooglidcorrectie je uit laat voeren. Er zijn bovenooglidcorrecties, onderooglidcorrecties en je kunt ook je wenkbrauwen laten liften. Een combinatie is mogelijk of je kunt ook voor één van deze opties kiezen. Dat doe je samen met je chirurg. Hoe dan ook, de procedure duurt niet lang en na een half uurtje bijkomen en koelen, kun je dezelfde dag alweer naar huis.

2. Hoofdpijn en andere lichamelijke klachten verdwijnen

Een ooglidcorrectie is niet alleen een cosmetische ingreep. Je kunt er ook bepaalde lichamelijke klachten mee behandelen. Overhangende oogleden kunnen zorgen voor zichtverlies en hoofdpijn en dat is erg vervelend. Met deze kleine ingreep worden deze problemen ook verholpen.

3. Er zijn nauwelijks complicaties

Het is niet mogelijk om te zeggen dat er nooit complicaties zijn van een ooglidcorrectie, maar het komt wel erg dicht in de buurt. In hele zeldzame gevallen kan er een bloeding of ontsteking ontstaan, maar dat is dan vaker omdat het herstelprotocol niet goed wordt gevolgd. Als je je aan de regels houdt, je eet en drinkt gezond en rookt niet, dan verloopt het herstel van een ooglidcorrectie eigenlijk altijd probleemloos.

4. Snel resultaat

Het is inderdaad zo dat je de dagen na de ingreep even niet toonbaar bent. Je ogen zijn gezwollen en er zijn blauwe plekken te zien. Uiteraard zijn er ook hechtingen. Slaap met je hoofd omhoog en koel je ogen regelmatig en de zwellingen en verkleuringen trekken heel snel weg. Na een week mogen je hechtingen er al uit en vanaf dat moment zie je er al een stuk beter uit. Na drie maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar, maar ongeveer een week stap je alweer vol zelfvertrouwen de deur uit.

5. Lang resultaat

Als je gezond leeft, met mate alcohol drinkt, niet rookt en goed eet, dan blijven de resultaten van de ooglidcorrectie zeker 15 jaar zichtbaar. Tijdens al deze jaren heb je weer het gevoel dat je naar jezelf kijkt als je voor de spiegel staat. Mensen zeggen dat je er jong uitziet in plaats van moe. Van deze procedure zal je geen spijt krijgen.

Vergelijkbare berichten