Last van hielspoor? Dit kan je eraan doen

Wanneer je pijn ervaart onder je hiel, dan heb je waarschijnlijk last van hielspoor. Pijn is natuurlijk nooit fijn, dus je wilt er zo snel mogelijk vanaf komen. Er zijn een paar dingen die je zelf kunt doen om van hielspoor af te komen. In dit artikel lees je welke oefeningen en stappen je moet doen om de pijn zo veel mogelijk te kunnen verlichten.

 

Wat is hielspoor?

Bij hielspoor heb je hele erge pijn onder je hiel. Dat betekent dat er een ontsteking onder de hiel is, dat wordt peesplaatontsteking genoemd. Dit kan je merken als je veel pijn ervaart na een lange wandeling of lang staan. Gelukkig is hielspoor makkelijk te behandelen, meestal is het binnen een paar weken tot maanden weer over. Het kan ook zo zijn dat het na enige tijd vanzelf over gaat.

 

Symptomen van hielspoor

Bij hielspoor ervaar je dus erge pijn aan de onderkant van je hiel. Symptomen die echt bij hielspoor horen zijn pijn na lopen of lang staan, maar ook na een lange tijd gezeten te hebben kan je erg veel last hebben. Het kan ook zijn dat door stress de peesplaat stijf of gespannen aanvoelt, dit is vaak een pijnlijk gevoel. Het kan zijn dat je de ene dag er meer last van hebt dan de andere dag. Verder is de pijn bij hielspoor over de hele onderkant van de hiel te voelen.

 

Wat te doen?

Er zijn een aantal dingen die je thuis kunt doen om de pijn te verminderen. Als eerst moet je echt rust nemen, vooral rustig aan doen met sporten. Het is ook niet verstandig om met blote voeten op harde ondergronden te lopen. Om tijdens het lopen de pijn te verzachten, is het handig om hielspoor zooltjes in de schoenen te doen. Verder kan je thuis zelf nog een aantal rek- en strekoefeningen doen, hier word je leniger van.

 

Vergelijkbare berichten