5 manieren om te ontstressen

We leven in een maatschappij waarin er veel van je verwacht wordt. We moeten altijd maar actief zijn en we rusten weinig uit. En dat kan zorgen voor stress. Te veel stress is niet goed voor je, dus het is belangrijk om te zoeken naar mogelijkheden om te ontstressen. Als jouw stress te maken heeft met een bepaalde situatie, bijvoorbeeld op je werk, dan kan het goed zijn om deze oorzaak aan te pakken. Ook zijn er een aantal manieren die je direct kunt toepassen om je stress te verminderen. In deze blog geven we je 5 tips hoe jij kunt ontstressen!

Sessie in de jacuzzi

Een sessie in een jacuzzi kan heel ontstressend werken. Het warme water en de massage jets zorgen ervoor dat je je volledig kunt ontspannen. Je spieren ontspannen en je komt volledig tot rust. Heb je geen jacuzzi? Dan kun je er ook voor kiezen om een warm bad te vullen en wat etherische olie toe te voegen. Een jacuzzi kopen kan ook een heel goed idee zijn. Zo kun je op elk moment genieten van de rust die een sessie in de jacuzzi je geeft. Na een lange werkdag even ontspannen in de jacuzzi zorgt ervoor dat je stress loslaat en je weer oplaadt voor de volgende dag. 

Technologie beperken

Ook het beperken van technologie kan je helpen om te ontstressen. Mobiele telefoons, televisie en laptops zorgen ervoor dat je dagelijks ontzettend veel prikkels krijgt. En het verwerken van al deze indrukken kan je stress opleveren. Ook geven deze apparaten een vervelende straling af. Probeer je schermtijd dus te beperken om te ontstressen. Kijk voor het slapengaan niet meer op je telefoon en lees bijvoorbeeld eens een boek.

Meer lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging kan je helpen om te ontstressen. Dit komt doordat lichaamsbeweging zorgt voor fysieke afleiding. Je maakt je hoofd als het ware leeg door je helemaal op iets anders te richten. Fanatiek, zwaar of lang sporten kan echter het tegenovergestelde effect hebben. Kies daarom voor lichte sporten. Wandelen, in de tuin werken, yoga of pilates zijn goede voorbeelden van lichaamsbeweging waardoor je kunt ontstressen.

Muziek luisteren

Als je gestrest bent, kan het helpen om een muziekje op te zetten. Kies bijvoorbeeld voor klassieke muziek of rustige pop of jazz. Zing of dans gezellig mee en je zult merken dat je je hierna minder gestrest voelt!

Doelen bijstellen

Tot slot kan het helpen om je doelen bij te stellen. Vraag je eigenlijk te veel van jezelf? Als je te hoge eisen stelt aan jezelf en als je doelen niet realistisch zijn, kan dit stress opleveren. Je kunt je doelen namelijk maar lastig bereiken, en vraagt te veel van jezelf. Je mag de lat dus best wat lager leggen en een stapje terug doen. Als je je doelen wel kunt behalen, voel je je alleen maar gemotiveerder! Bovendien wordt je leven zo een stukje relaxter.

Vergelijkbare berichten