4 redenen om regelmatig op een fitnessbal te gaan zitten

Tegenwoordig kan er worden vastgesteld dat de zogenaamde zitbal steeds vaker wordt voorgesteld als een (interessanter) alternatief voor een gewone bureau- of zelfs schoolstoel. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat veel mensen er op een zeker ogenblik voor kiezen om de overstap te maken. Dat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van een zitbal of een zogenaamde fitnessbal is het gevolg van de verschillende voordelen die eraan zijn verbonden. Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Wij zetten op deze pagina alvast 4 redenen voor je op een rijtje om regelmatig even op een fitnessbal te gaan zitten. Zo ben ook jij na het lezen van deze informatie wellicht toch overtuigd.

1.) Je bent veel meer in beweging

In eerste instantie is het zo dat je door gebruik te maken van een fitnessbal uiteraard veel meer in beweging bent. Dit is het gevolg van twee verschillende factoren, namelijk:

  •       Je bent sowieso veel vrijer om te bewegen dan bij een bureaustoel het geval is;
  •       Mensen die gebruikmaken van een fitnessbal bewegen automatisch meer;

In lijn met bovenstaande ligt het feit dat mensen die veelvuldig gebruikmaken van een zitbal ook al zittend meer calorieën zouden verbranden. Dit zijn ook niet verwaarloosbare hoeveelheden. Het zou namelijk concreet gaan om 260 calorieën. Dit is voor veel mensen alvast één van de belangrijkste redenen om er voor te kiezen om gebruik te gaan maken van een fitnessbal.

2.) Je kan profiteren van een betere houding

Door gebruik te maken van een fitnessbal wordt voorkomen dat je onderuitgezakt gaat zitten. Dat kan eigenlijk gewoon niet. Met andere woorden, je lichaam wordt continu gestimuleerd om een correcte houding aan te nemen. Hierdoor kan je steeds rekenen op een rechte rug. Ben jij één van de vele mensen die de volledige dag door werkt achter de computer? Dan kan het zeker fijn zijn om de beschikking te hebben over een zitbal. Al was het eigenlijk maar bij wijze van afwisseling.

3.) Je kan heel wat fitnessoefeningen doen met een fitnessbal

Het spreekt voor zich dat je een fitnessbal niet alleen maar kan gebruiken om gewoon op te gaan zitten. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je er heel wat verschillende oefeningen mee kan doen. Wanneer je de beschikking hebt over een dergelijke bal is het eigenlijk mogelijk om een volledige workout te doen voor je lichaam. De bal vereist namelijk een degelijke hoeveelheid balans en evenwicht. Dit zorgt ervoor dat je spieren onder nog meer spanning komen te staan.

4.) Je bent je beter bewust van je houding

Het vierde en laatste voordeel waar je op kan rekenen heeft betrekking tot het feit dat je, je aanzienlijk beter bewust wordt van je houding. Zonder erbij na te denken ga je door gebruik te maken van een zitbal of een fitnessbal je eigen houding continu corrigeren. Het spreekt voor zich dat ook dit een niet onbelangrijk voordeel is waar je op kan rekenen indien je ervoor kiest om een bepaald ogenblik over te gaan tot het kopen van een fitnessbal.

Vergelijkbare berichten