Zo voorkom je een verstopte afvoer

Zo voorkom je een verstopte afvoer

Een vieze lucht uit de afvoer kan je gemoederen flink bezig houden. Het afvoerputje kan verstopt zijn. Dit is de voornaamste reden van een viezige lucht uit het afvoerputje. Het beste wat je kunt doen om deze lucht te voorkomen, is ervoor zorgen dat de leidingen niet verstopt raken. Hoe je dat precies doet? Dat lees je hier.

Regelmatig doorspoelen met kokend water

Wanneer er vuil en etensresten door het afvoerputje gaan, kunnen deze zich gaan ophopen. Dit kun je voorkomen door met regelmaat wat kokend water door het afvoerputje te spoelen. Na iedere (af)wasbeurt is dit een aanrader.

Natuurlijke middeltjes

Waar er veel sterke reinigings- en ontstoppingsmiddelen op de markt zijn, is dit niet altijd de beste keuze. Deze kunnen de leidingen ook zwaar aantasten. Kies liever voor een grondige reiniging met azijn of zout. Doe een halve liter natuurazijn door de gootsteen en laat dit minimaal een half uurtje zitten. Spoel het vervolgens na met water voor een schone leiding. Ook kun je ‘s avonds voor het slapengaan zout of soda in het afvoerputje strooien. Spoel dit in de ochtend door om verstoppingen te voorkomen.

Rooster op het afvoerputje

Een verstopping ontstaat doordat er resten door het putje gaan, die hier niet doorheen horen te gaan. Door een klein afneembaar rooster op het afvoerputje te plaatsen, kun je resten en haren opvangen. Zo voorkom je dat deze worden doorgespoeld en een verstopping veroorzaken.

Huur een professionele ontstopper of reinigingsdienst in

Een verstopping kun je beter voorkomen dan verhelpen. Mocht het toch nodig zijn om een verstopping te verhelpen, doe dit dan gelijk goed. Een vieze lucht is vaak het gevolg van een nare verstopping. Kies voor DG-Riooltechniek om bij jou thuis de verstopping te verhelpen. Ze kijken verder dan de verstopping en zorgen ervoor dat al jouw leidingen weer soepel spoelen en dat de geur weg is. DG-Riooltechniek kun je inschakelen voor alle klachten met jouw afvoerputjes, leidingen, riolering en meer.

 

Zeg vaarwel tegen vieze luchtjes in huis en voorkom dat het afvoerputje verstopt raakt. Door deze met regelmaat te reinigen, kun je de kans op een verstopping minimaliseren. Ook kun je natuur een klein roostertje gebruiken en bij een echte verstopping toch het beste de professional inschakelen.

Vergelijkbare berichten