Redenen om te kiezen voor een natuurlijk matras

Redenen om te kiezen voor een natuurlijk matras

Slapen op een natuurlijk matras betekent niet alleen dat je op natuurlijke materialen slaapt. Van het maken van jouw persoonlijke, natuurlijke matras tot aan een verbeterde nachtrust en de positieve gevolgen voor jouw gezondheid, zijn er enkele redenen die het verschil maken. Het is dus niet alleen een investering voor jouw nachtrust, maar ook voor jouw vitaliteit en gezondheid. 

Vrij van schadelijke materialen en gifstoffen

Weet jij eigenlijk waar jouw matras van gemaakt is? Veel mensen weten niet wat er precies in zijn of haar matras zit en welke stoffen tijdens het productieproces worden gebruikt. Onbewust slapen veel mensen hierdoor op giftige stoffen en schadelijke materialen zonder daarbij te weten welke invloed ze hebben op de nachtrust en de algehele gezondheid. Veel matrassen bevatten synthetische materialen zoals polyether, koudschuim en traagschuim. Naast dat synthetische stoffen geen natuurlijke materialen zijn, wordt ook tijdens het productieproces gebruik gemaakt van verschillende chemicaliën. In veel matrassen worden schadelijke stoffen verwerkt waaronder dichloorbenzeen. Dichloorbenzeen kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten zoals huidirritatie, brandende ogen, problemen met de hormonen, astma en vruchtbaarheidsproblemen. Het is dus uiteindelijk veel beter voor je lichaam als je niet in contact komt met deze giftige stoffen in de nacht en dat kan met een biologisch matras van Una

100% biologische en natuurlijke materialen

Van een natuurlijk matras mag je verwachten dat alle materialen 100% natuurlijk zijn. Dit betekent dat de materialen verkregen zijn met het oog op het welzijn van mens, dier en milieu. Natuurlijk wordt er geen gebruik gemaakt van chemische (bestrijdings)middelen. Door keurmerken en certificeringen weet je zeker dat bepaalde matrassen voldoen aan strenge wettelijke kwaliteitseisen en dat deze bestaan uit natuurlijke materialen. 

Het afbreken van een duurzaam matras

In Nederland komen er jaarlijks ruim 1,5 miljoen matrassen op de afvalberg terecht. De meerderheid van de matrassen bestaat uit synthetische materialen en gaat de verbrandingsoven in. Dit is ontzettend milieuvervuilend en helemaal niet duurzaam. Je kunt ook voor een matras van natuurvezel gaan. Natuurvezels zijn duurzaam en biologisch afbreekbaar. Een natuurlijk matras gaat ook langer mee, wel tien tot vijftien jaar. Wanneer het duurzame matras gaat slijten, kun je deze weer laten aanvullen met nieuwe natuurvezels zodat je weer op een comfortabel matras slaapt. Als het moment uiteindelijk dan toch aangebroken is dat er een compleet nieuw matras nodig is, dan kun je het natuurlijke matras met een gerust hart weg doen. Zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de natuur.

Vergelijkbare berichten