|

Last van incontinentie? Zo kom je van je angst af

Veel mensen hebben last van incontinentie en hierdoor worden ze belemmerd in hun dagelijkse leven. Incontinentie is een soort aandoening waarbij mensen geen controle hebben over blaas en ze dus op ongemakkelijke plaatsen plassen.  Normaal gesproken wordt de plas opgehouden door een sluitspier. Als dit niet werkt kan het ertoe leiden dat mensen dus zonder te weten plassen en hierdoor niet meer uit hun huis gaan en heel angstig worden. In dit artikel lees je hoe je beter met je angst kan omgaan waardoor je wel naar buiten gaat en nog steeds van het leven geniet.

 

Gebruik van incontinentiemateriaal

Om je angst te overwinnen en beter om te gaan met incontinentie is het goed om incontinentiemateriaal te gebruiken. Zo heb je bedbescherming, tegenhoudend en absorberend materiaal. Tegenhoudend en absorberend materiaal zorgt ervoor dat andere mensen niet zien dat jij in je broek hebt geplast. Daarnaast is het ook niet te ruiken door het incontinentiemateriaal.  

 

Geniet van het leven
Het is belangrijk dat je nog steeds geniet van het leven ondanks de aandoening. Natuurlijk is het heel vervelend, maar door het gebruiken van incontinentiemateriaal hoef je niet bang te zijn dat andere mensen het zien of ruiken. Leer er daarom op deze manier mee omgaan, hoe lastig het ook is en houdt in je achterhoofd dat iedereen iets heeft of ergens last van heeft en je zeker niet de enige bent met incontinentieproblemen.

 

Incontinentiemateriaal kan dus zorgen dat je angst voor je aandoening weg valt. Mag het niet helpen is het goed om met een professional te praten die je kan bijstaan om je angst te overwinnen. Zo kan je weer optimaal genieten van het leven zonder dat je wordt belemmerd door je angst voor het plassen in je broek.

Vergelijkbare berichten