Dit is wat je moet regelen voordat je voor een stage of minor naar het buitenland vertrekt!

Hoe gaaf is het als je na al dat wachten eindelijk naar het buitenland vertrekt voor jouw stage of minor. Je wilt natuurlijk niks vergeten en het is belangrijk dat je van te voren alles goed regelt. Zo begin je jouw avontuur ook niet met zoveel stress. Om wat stress bij je weg te halen, kan je hier alles lezen over wat je echt mee nemen en regelen voor een buitenlandse stage of minor. Wil jij nou ook een tijdje in het buitenland studeren? Neem dan een uitwisseling met ASSE naar onder andere Amerika en nog veel meer leuke landen. 

Regel allerlei documenten

Voordat je vertrekt naar het buitenland voor je stage of minor is het belangrijk dat het vast staat dat je daar mag komen. Als dit vast staat kan je een hoop andere documenten regelen. In sommige landen heb je ook een visa nodig. Die moet je wel op tijd aanvragen. Het kan soms lang duren voordat je een visa krijgt. Verder moet je ook een studieverklaring regelen, beurs, een woning, inentingen en de reis er naar toe. Dit is een hoop dat je moet doen. Wees hier dus op tijd bij. Zo hoef je niet met stress aan je reis te beginnen. 

Met welke kosten moet je rekening houden?

Een reis naar het buitenland gaat een hoop geld kosten. Het is wel een te gave kans. Je gaat jezelf helemaal ontdekken en daarnaast wordt je ook nog eens wijzer. Met deze uitdaging wordt je niet rijker. Het gaat juist veel geld kosten. Er gaat vaak meer uit de portemonnee dan erin. Het is fijn als je een beurs krijgt. Dit dekt vaak wel alleen de studiekosten. Je zult dus extra kosten maken aan de tickets en eten en alle leuke dingen die je gaat doen. Het kan ook zijn dat je materiaal nodig hebt voor jou minor of stage. Daarbij moet je jouw bijbaan ook opzeggen of op hold zetten. Daar krijg je dus ook geen geld meer van binnen. Zorg ervoor dat je op tijd genoeg geld heb gespaard. Het is niet toegestaan om in het buitenland zonder visum te werken. 

Vergelijkbare berichten