|

5 tips voor het gebruiken van een mondkapje

Het lijkt er niet op dat het mondkapje snel van het straatbeeld zal verdwijnen. Het is zelfs zo dat de overheid een wet in het leven heeft geroepen waarmee het dragen van een kapje in bepaalde situaties verplicht gemaakt kan worden. Ook al is deze Coronawet een tijdelijke wet en is het helemaal niet zeker of deze ook zal worden ingezet, het blijft een feit dat het mondkapje nog lang niet verleden tijd zijn. Daarom hebben we onderstaande 5 tips samengesteld waarmee jij het beste maakt van de huidige situatie.

 

1. Gebruik een niet-medisch mondkapje

Het is van groot belang dat de voorraad medische mondkapjes op peil blijft, want deze zijn voor de mensen die dagelijks met het Coronavirus in contact komen. Dokters, zusters en specialisten die werken in ziekenhuizen en klinieken kunnen simpelweg niet zonder. Investeer daarom alleen in niet-medische mondkapjes. Deze zijn overal te koop; in winkels, online en op het station.

 

2. Gebruik stoffen mondkapjes

Stoffen mondkapjes zijn goedkoper en beter voor het milieu. Je kunt ze wassen en opnieuw gebruiken, wat een boel afval en bezoekjes aan de winkel scheelt. Investeer daarom in een aantal stoffen mondkapjes. De keuze is enorm groot. Er zijn stoffen mondkapjes met twee of drie lagen, met of zonder filter en met alle kleuren, patronen en opdrukken denkbaar. Het is zelfs mogelijk om je mondkapje zelf te laten bedrukken met een foto, een logo of een slogan.

 

3. Kies voor kwaliteit

Als je wilt dat je mondkapje zijn werk naar behoren doet, dan is kwaliteit belangrijk. Er zijn een groot aantal verkooppunten waar je terecht kunt, maar kwaliteit staat daar niet altijd bovenaan de lijst. Je controleert dit door de productomschrijving goed door te nemen en te beoordelen en je kunt recensies en beoordelingen van voorgaande klanten opzoeken. Kies je voor mondkapjes van een Nederlandse verkoper, dan weet je dat deze een assortiment aanbieden die op onze specifieke situatie is afgestemd.

 

4. Volg het advies van de overheid op

Momenteel zijn mondkapjes alleen nog in het openbaar vervoer verplicht gemaakt, maar er is wel een dringend advies uitgebracht om ook in openbare ruimtes een mondkapje te dragen. Dit advies is er natuurlijk niet voor niets en daarom is het slim om dit op te volgen. Doe daarom een aantal schone stoffen kapjes in je tas als je de deur uitgaat en doe deze op als je ergens naar binnen gaat. Zolang je voldoende kapjes bij je hebt ben je overal op voorbereid.

 

5. Pas de basisregels ook toe

Het dragen van een mondkapje betekent niet dat je automatisch de basisregels mag vergeten. Ook met een kapje op moet je afstand blijven houden, persoonlijk contact vermijden, druktes ontwijken, je handen regelmatig wassen en zoveel mogelijk van huis werken. Deze basisregels zijn mogelijk nog belangrijker bij het stoppen van de verspreiding van het virus dan het dragen van een mondkapje in Nederland. In combinatie met elkaar zijn ze een gouden team.

Vergelijkbare berichten