Wij gaan naar… Zuid-Korea!

Ga jij met ons een semester mee naar Zuid-Korea? Je denkt toch niet dat je Koreaans het beste leert met een boek of laptop? Nee! Je leert Koreaans het beste tijdens je uitwisseling in Zuid-Korea. Bijvoorbeeld tijdens een diner met medestudenten of bij een van de duizenden straatverkopers.

Zuid-Korea

Wat een prachtig land is Zuid-Korea toch. Het land telt 51.2 miljoen inwoners, een stuk meer dan Nederland. Terwijl het maar iets meer dan twee keer zo groot is. De oppervlakte van Zuid-Korea is zo’n 100.400 km2, die van Nederland is zo’n 41.000 km2. In vergelijking met Nederland is het land dus dichtbevolkt.

Locals

De lokale bevolking is erg trots op de cultuur. Ze hechten veel waarde aan tradities en zijn trots op de taal, eten en zelfs schrift. Over het algemeen zijn ze een beetje wantrouwend over invloeden van buitenaf. De taal die ze spreken is Koreaans met verschillende dialecten. Voordat je naar dit mooie land vertrekt, is het belangrijk om wat basiskennis van deze taal te hebben. Je taalniveau zal door YFU getest worden voordat je vertrekt. Hoogstwaarschijnlijk kom je in een van de grote steden te wonen bij een gastgezin. Woon je niet in de stad zelf, dan waarschijnlijk in een van de grote buitenwijken die net naast de grote stad liggen. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk een kamer zult moeten delen.

Reisprogramma

Je gaat één semester naar Zuid-Korea. De vanaf prijs hiervoor is €11.950. Op onze website is een overzichtelijke lijst te vinden wat hier allemaal bij in zit. Denk aan de vliegtickets, een YFU T-shirt, schoolbijdrage en lunch. Ook de plaatsingen bij je gastgezin, vervoer en taaltrainingen zijn inclusief. Daarnaast willen we je graag op de hoogte stellen van de kosten die hier niet bij inbegrepen zitten. Kijk hiervoor op onze website.

Je hebt de mogelijkheid om tijdens de uitwisseling nog twee extra tripjes te plannen. Deze zijn naar Busan (de op één na grootste stad van Zuid-Korea) of naar Jeju Island. Dit is het grootste vulkanische eiland van Zuid-Korea. Deze twee tripjes kosten beide tussen de    €200 en €300.

Voor jou geen Aziatische invloeden?

Misschien heb je na het lezen van dit artikel en het bekijken van onze websites toch niet helemaal het enthousiasme wat je hiervoor had. Niet getreurd! Misschien is onze uitwisseling naar Amerika iets voor je!

Vergelijkbare berichten