De meest gemaakte fouten in een wasstraat

Ben je een autoliefhebber en wordt je auto snel vies, dan zal je vast vaak naar de carwash gaan. Bang dat je fouten maakt in een wasstraat? Ga dan naar de carwash in Etten-Leur, want zij bieden een goede service en helpen jou tot het eind van de wasstraat. 

Rijden naar de eerste beste wasstraat.

Het rijden naar de eerste beste wasstraat is niet verstandig. Het is verstandig om vooraf onderzoek te doen naar de wasstraat. Kijk bijvoorbeeld naar wat voor borstels ze gebruiken. Veel borstels verzorgen krassen op je auto. Kies voor een wasstraat die osmosewater gebruikt. Door hyperfiltratie zit er in dit water geen vuil, mineralen en bacteriën. Ga vooral niet naar een wasstraat die er vies of onverzorgd eruit ziet. Dat belooft namelijk niet veel goeds.

De zijspiegels vergeten in te klappen 

Sta je op het punt om jouw auto in de wasstraat te rijden? Vergeet dan niet om je zijspiegels in te klappen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je de wasstraat verlaat zonder zijspiegels. Een uitstekende antenne moet je ook niet vergeten te verwijderen, indien het mogelijk is.

De wasstraat niet ingaan met slecht weer

Je zou denken dat het een slecht idee is om met je auto door de wasstraat te gaan als het regent, maar je auto wordt dan eigenlijk schoner. Dit komt omdat je auto dan eigenlijk al ingeweekt is, het vuil laat dus beter los van de auto. Juist als het vriest, is het wassen van je auto extra belangrijk. Hoe eerder het strooizout op de auto wordt weggespoeld, hoe kleiner de kans op schade is. Het wassen van je auto met vorst is dus geen probleem.

Vergeten te checken of de wasstraat cabrio proof is

Als je in een cabrio rijdt, kan je niet zomaar naar elke wasstraat toe rijden. Het is dan belangrijk om even te checken of de wasstraat geschikt is voor jouw auto. Een wasstraat met zachte borstels kan geen kwaad, als er maar niet te veel druk op de de bovenkant van de auto komt. Een hogedruk-waterstraal is dus vragen om problemen. Hierdoor wordt de kans ook groter dat er water naar binnen komt.

Ramen open laten

Dit is een fout die nog dagelijks veel gemaakt wordt. Check daarom altijd voordat je de wasstraat inrijdt de ramen en deuren. Deuren die niet goed dicht zijn, kunnen ook water binnen laten. Heb je een dakraampje kijk dan goed of die wel echt dit is. Check het van te voren altijd om te voorkomen dat er water naar binnen komt.

Vergelijkbare berichten