Wat doet een personal coach?

Soms hebben mensen het gevoel dat ze vast lopen. Aan dit probleem wil je wat doen, zodat je het beste uit jouw dag kan halen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want de kans is groot dat je dagelijks nog tegen dezelfde problemen aanloopt. Die problemen kunnen zich overal afspelen. Dit kan een probleem zijn op werk, in een gezin, in een relatie of op financieel gebied. Een personal coach helpt jou om jouw problemen te herkennen en er wat aan te doen. Bij Victoria Vitae krijg je de personal coaching die jij prettig vindt!

Wat doet een personal coach?

De taak van een personal coach is dat ze jou laten inzien wat jouw obstakels zijn en waardoor die obstakels ontstaan. De bedoeling van het erkennen van je probleem is, zodat je weet hoe je het kan voorkomen of hoe je de volgende keer met het obstakel om kan gaan. Het doel van een personal coach is dus eigenlijk dat je bewust wordt van je obstakels en het aanpast. Dit doet een personal coach door gericht bepaalde vragen te stellen. Een personal coach heeft ook als taak om zijn klanten te begeleiden tijdens het proces. 

Hoe verloopt personal coaching?

Als eerste sessie is het natuurlijk belangrijk om een kenningsmakingsgesprek te hebben. Zo weet je ook of jouw personal coach bij jouw past en of jij je prettig voelt bij de persoon. Ook zal jouw coach een aantal vragen gaan stellen, zodat hij ook weet waar hij jou mee kan helpen. Zo kan de coach zijn programma voorbereiden. Nadat alle vragen beantwoord zijn, heeft de coach een goed beeld van je. Hier gaat hij of zij een programma voor bedenken. Elke coach pakt het anders aan en geef dus duidelijk aan wat jij zelf fijn vindt. Sommige coaches kiezen er zelfs voor om tijdens de eerste sessie samen te gaan wandelen. Zo ontspan je zelf ook. Het is belangrijk dat jij je ontspannen voelt, zodat de coach nieuwe inzichten kan werven. Het doel van de eerste sessie is dat je vertrouwen opbouwt met jouw coach. Tijdens de volgende sessies bij jouw coach zal je werken na jouw uiteindelijke doel, door jouw obstakels of problemen te herkennen om ze vervolgens te voorkomen. Hoe je naar jouw doel werkt met jouw coach is afhankelijk van jouw obstakels. Ook reageert iedere persoon anders en zullen sommige mensen meer sessies nodig hebben. 

Vergelijkbare berichten