Hoe spannend is een uitwisseling?

Dat is de vraag die iedere student heeft voordat hij of zij voor een half jaar naar de andere kant van de wereld vliegt. Maar helaas.. Ook wij kunnen daar écht geen antwoord op geven, spanning ervaart iedereen anders.

Spanning afhankelijk van de bestemming

De een gaat op uitwisseling naar Frankrijk, de ander gaat naar Nieuw-Zeeland en een ander droomt van een highschool in Amerika. Vaak neemt de spanning toe naarmate de bestemming verder weg is. Je bent verder weg van je vertrouwde thuis, familie en vrienden en hierdoor kan de uitwisseling als spannender worden ervaren omdat je niet even snel naar huis kunt.

Wat te doen tegen de spanning?

Het is mogelijk om de spanning deels weg te nemen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om alvast contact te zoeken met andere studenten van je eigen opleiding die ook naar dezelfde bestemming gaan. Ook kun je contact zoeken met enkele studenten die dezelfde studie doen waar jij een uitwisseling mee hebt. Zo kom je niet in een geheel nieuwe omgeving maar ken je al één of enkele mensen. Vaak heb je contact met een begeleider, vraag hem of haar naar de mogelijkheden!

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Weet welke documenten je tijdens je reis nodig hebt en waar je studio zich bevindt. Welke lessen ga je volgen? Hoe ga je van je studio naar de lessen? Wanneer je een duidelijk antwoord kunt geven op deze vragen kan dit je een hoop stress en spanning besparen

Kijk naar de toekomst

Zie je echt geen licht meer aan de tunnel zien door alle stress, spanning en angst? Zoek dan contact met vrienden of personen die een lange tijd in het buitenland hebben doorgebracht en vraag wat ze er hebben geleerd en hoe zij dit hebben ervaren. Het is nu eng en spannend, maar dat is het stappen uit je comfort zone altijd.

Vergelijken

Neem geen genoegen met een half uurtje googlen! Jij gaat een spannende ervaring tegemoet. Neem rustig de tijd om verschillende scholen, plaatsen en mogelijke uitwisselingen te vergelijken. Doe dit ook zeker niet alleen! Maak er een leuke middag van met vrienden of familie. Mocht je nog een website zoeken om verschillende uitwisselingen te vergelijken. Neem een kijkje op de website van YFU.

Vergelijkbare berichten