Verhuizen naar Marbella, waar moet je rekening mee houden?

Er zijn steeds meer mensen die naar Marbella willen verhuizen. Dat heeft er zeker niet alleen mee te maken dat de woningen daar over het algemeen goedkoper zijn, maar heeft het er ook mee te maken dat het daar vrijwel altijd zonnig weer is en het dagelijks leven goedkoper is dan in Nederland. Verhuizen naar een ander land is iets compleet anders dan het verhuizen naar een andere stad. Het is daarom erg belangrijk dat je weet waar je rekening mee moet houden. 

Je zult een nieuwe woning moeten vinden

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je wilt verhuizen naar Marbella, is dat het belangrijk is om een nieuwe woning te vinden. Het is verstandig om eerst een woning te huren zodat je weloverwogen een keuze kunt maken uit een van de vele koopwoningen. Als het moment is aangebroken dat je een woning wilt aanschaffen, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met Excellent Marbella. Dit is een Nederlandse makelaar die gevestigd is in Marbella. Dit maakt het aanschaffen van een koopwoning niet alleen makkelijker, maar ook is dit voordelig voor de vraagprijs van de woning. 

Het inschrijven bij de Spaanse gemeente

Wanneer je definitief in Spanje wilt verblijven, dan is het nodig dat je je daar ook gaat inschrijven. Dit kan je net zoals in Nederland doen, alleen dan wel bij de Spaanse gemeente. Dit is zeker nodig, want je zult belastingen moeten betalen in Spanje en ook een Spaanse ID-kaart aanvragen. Mocht je in de toekomst een hypotheek willen aanvragen, dan is het ook belangrijk dat je een ingeschreven burger bent. De Spaanse banken willen vaak geen leningen verstrekken aan personen die niet ingeschreven staan. 

Het vinden van een nieuwe baan

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je wilt verhuizen naar Marbella, is dat het ook nodig is om een nieuwe baan te vinden. Het is verstandig om al een nieuwe baan geregeld te hebben voordat je definitief de knoop doorgehakt en gaat verhuizen. Houd er wel rekening mee dat de lonen in Spanje lager zijn dan in Nederland, maar het dagelijks leven is juist veel goedkoper. Dit is natuurlijk niet nodig als je al met pensioen bent gegaan en afhankelijk bent van je AOW-uitkering. 

Vergelijkbare berichten