Op deze manieren creëer je meer ruimte in de woning!

Toen je zo’n tien jaar geleden een woning kocht, was je zeer tevreden over de hoeveelheid ruimte. Je had nog twee kamers vrij en hield deze apart voor het moment dat jullie kinderen kregen. Nu tien jaar verder hebben je kortgeleden het derde kindje gekregen. De komende jaren kan het kindje nog bij jullie in de kamer slapen, maar op de langere termijn moet hier ruimte voor vrij worden gemaakt. Aangezien jullie momenteel in een prettige wijk wonen en de woning voor een mooi bedrag hebben kunnen kopen, zijn jullie vooral op zoek naar hoe de woning kan worden uitgebreid.

Ga voor een uitbouw

Als je te weinig ruimte hebt dan kun je eventueel voor een uitbouw kiezen. Je laat dan een stuk woning aan je woning bouwen. Denk goed na over waar je deze aanbouw wilt laten bouwen. Het is namelijk niet prettig om een slaapkamer direct tegen de woonkamer te hebben. Mocht je overigens een aanbouw willen realiseren, dan is het in veel gevallen ook verplicht om hier een aanbouw vergunning voor aan te vragen. Plan een afspraak in bij de gemeente en kijk of dit ook voor jullie noodzakelijk is. 

Zorg voor een extra verdieping op de garage

Een optie die de afgelopen jaren behoorlijk in populariteit is gestegen, is een dakopbouw op een garage. Hierbij creëer je meer vierkante meters door een extra verdieping op de garage te creëren. Zorg ervoor dat deze ruimte goed geïsoleerd is en dat je er bovendien makkelijk bij kunt kopen. Een extra verdieping op de garage is zeer geschikt voor een slaapkamer. Houd er wel rekening mee dat je hier ook hoogstwaarschijnlijk een vergunning voor moet hebben. 

Plaats een extra wand

Een derde optie waarvoor je zou kunnen kiezen, is het plaatsen van een extra wand. Knip een kamer op in tweeën en maak hier twee slaapkamers van. Een nieuwe wand laten plaatsen hoeft niet duur te zijn en kan in veel gevallen zeer snel gemaakt worden. Voordat je besluit om dit te doen, is het wel verstandig om na te denken over de toekomst. Wat doet dit met de waarde van het huis en is het voor je kinderen wel fijn om langdurig een kleine slaapkamer te hebben? Mocht het antwoord hier nee op zijn dan kun je beter kiezen voor een van de eerdere genoemde opties.

Vergelijkbare berichten