Wat moet je weten over houtrot? 

Sommige woningen hebben veel houten balken of houten kozijnen. Wanneer jij dit ook hebt in jouw woning, is er een kans dat het hout wat in de woning zit na verloop van tijd gaan rotten. Het is van belang dat je dit snel aanpakt als dit gebeurt. Hoe je houtrot herkent en aanpakt lees je allemaal in dit artikel. Heel veel leesplezier alvast!

Waar komt houtrot vooral voor? 

Houtrot komt vaak voor op de begane grond en verdiepingsvloeren van oude woningen en in houten kozijnen van oude woningen. Dit gebeurt ook meestal op plekken waar geen op weinig ventilatie is. Hierdoor blijft er veel vocht in het hout zitten. Het hout gaat uitzetten en de verf laat los. Uiteindelijk zorgt dit alles er bij elkaar voor dat het hout gaat rotten. Houtrot balken repareren kan met de spullen van Eazy Fix. 

Houtrot snel herkennen doe je zo!

Wanneer jouw hout aan het rotten is, kun je dit herkennen aan dat het hout verkleurt. Sommige delen van het hout gaan er doffer uitzien en gaan automatisch ook zachter aanvoelen. Je kunt het hout dan dus een beetje indrukken. Hierdoor zet het hout uit en gaat de verf loslaten. Dit zijn allemaal dingen waaraan je kunt herkennen dat het hout aan het rotten is. De kans dat hout gaat rotten, is een stuk groter wanneer het hout niet regelmatig geverfd of gebeitst wordt. Buiten hoe het hout beschermd wordt, is het ook van belang wat de kwaliteit van het hout is. Hardhout is een stuk sterker en zachthout is weer gevoeliger. 

Hoe kun je houtrot het beste voorkomen? 

Bij houtrot geldt echt dat voorkomen een stuk beter is dan genezen. Het is immers niet zo dat op het moment dat het schilderwerk aan de buitenkant er goed uitziet, het hout eronder ook van goede kwaliteit is. Daarom is het een goed idee om de kwaliteit van het hout eens in de zoveel tijd te controleren zodat je zeker weet dat het nog in orde is. Ook kun je speciale producten van Eazy Fix gebruiken om dit alles te voorkomen. 

Vergelijkbare berichten