|

Angst op de motor?

Als motorrijder loop je nu eenmaal de kans om een keer onderuit te gaan op de motor. Daarna kan het ook een tijdje in je hoofd blijven zitten waardoor je met angst de motor op stapt. In dit artikel vertellen we wat meer over angst op de motor. 

Te weinig angst tijdens het motorrijden 

Een bepaalde angst is overigens niet slecht. Vandaar dat ook regelmatig gezegd wordt dat angst ook je beste vriend kan zijn. Het is namelijk gevaarlijker om op de motor te zitten wanneer je helemaal geen angst hebt dan wanneer je wel angst hebt. Dit is een gevolg van teveel zelfvertrouwen in jezelf en in je motor. De kans dat je een keer op hoge snelheid een bocht in gaat die toch wat 

Te veel angst tijdens het motorrijden

Het is wellicht iets wat menig motorrijder tegen je kan zeggen. Het hebben van teveel angst is echter iets wat alleen jijzelf kan bevestigen. Mocht het dus ook absoluut niet zo zijn, laat je dan ook geen angst inpraten. De angst tijdens het motorrijden kan door dat je negatief over jezelf bent en denk over te weinig vaardigheden te beschikken om veilig over de weg te kunnen gaan. De enige manier om angst te kunnen overwinnen is het echter te blijven doen. Begin door een stapje terug te nemen. Denk aan de systeem helm van Champion Helmets die op je hoofd zit en de andere voorzorgsmaatregelen die je hebt getroffen rondom het motorrijden. Daarnaast kan het ook nooit kwaad om wat rustiger aan te doen op de motor. Denk hierbij aan het wat rustiger nemen van de bocht. 

Vinden van de juiste balans 

De reden voor angst tijdens het motorrijden kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan rijden in het donker, natte weersomstandigheden of simpelweg gewoon in je eigen kwaliteit. Het is echter belangrijk hier de juiste balans in te vinden. Te veel angst is namelijk funest en te weinig is ook gevaarlijk. Probeer daarom te genieten als alles perfect lijkt te gaan, maar besef tegelijkertijd dat je ook geen Valentino Rossi bent. Daarnaast zul je altijd moeten blijven leren, omdat er altijd nieuwe situaties kunnen ontstaan tijdens het motorrijden.

Vergelijkbare berichten