Hoe verloopt een liposuctie behandeling in de praktijk?

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze op een zeker ogenblik in hun leven overwegen om een liposuctie behandeling uit te laten voeren. Het betreft hier een behandeling welke zich er op richt om lokale vetophopingen te kunnen verwijderen. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat het lichaam van de persoon in kwestie er uiteraard meteen een flink stuk beter komt uit te zien. Blijkt in jouw geval eveneens dat sporten en het volgen van een dieet doorgaans niet het gewenste effect bereiken? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het ondergaan van een liposuctie behandeling zomaar even veruit de meest interessante keuze kan zijn om te maken. Waarom? Dat is iets wat we je zeer graag laten ontdekken middels onderstaande informatie.

Wanneer kiezen voor een liposuctie behandeling?

Er zijn in de praktijk nog steeds een aantal compleet foutieve interpretaties die bestaan over wat een liposuctie behandeling nu eigenlijk exact is. Velen zien hierin dan ook bijvoorbeeld nog altijd een manier om gewoon snel gewicht te kunnen verliezen. Dat is het echter niet. Wel is het zo dat deze behandeling er bekend om staat uitstekend lokale vetophopingen aan te kunnen pakken. Op deze manier kan het lichaam van de persoon die de behandeling ondergaat er meteen een flink stuk beter uit komen te zien. Hou er rekening mee dat er altijd eerst door een expert afgetoetst zal worden of het ondergaan van een liposuctie behandeling voor jouw situatie een optie is of niet.

Wat gebeurt er allemaal tijdens de behandeling?

Tijdens de liposuctie behandeling is het zo dat er kleine sneetjes worden gemaakt in de huid van het lichaamsdeel welke zich kenmerkt door de aanwezigheid van één of meerdere vetophopingen. Voor deze sneetjes geldt dat ze klein en bijgevolg dus ook onopvallend zijn. Wanneer het herstel achter de rug is merk je hier dus eigenlijk niets meer van. Verder is het zo dat er tijdens de behandeling geen andere mesjes meer worden gebruikt.

Een liposuctie behandeling wordt uitgevoerd door het inspuiten van een bepaald verdovingsmiddel. Dit middel zorgt ervoor dat het vet los komt te zitten van de huid. Op deze manier kan ze op een efficiënte manier weggezogen worden met behulp van een kleine naald. In het merendeel van de gevallen is het zo dat deze behandeling vandaag de dag ook wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Alleen wanneer echt grote oppervlakken dienen te worden behandeld wordt er nog steeds soms voor gekozen om gebruik te maken van een algemene verdoving.

Waar na afloop nog rekening mee houden?

Na afloop van de behandeling wordt ervoor gekozen om de sneetjes te hechten en deze vervolgens nog af te plakken met behulp van zogenaamde wondpleisters. Ook is het zo dat je een elastische broek aangemeten krijgt. Deze dien je een aantal dagen te dragen om het risico op zwellingen of bloeduitstortingen binnen de perken te houden. Voel je, je verder na afloop van de behandeling gewoon prima? Dan mag je veelal na een periode van zo’n twee à drie uur de kliniek terug verlaten. Ook dit is een niet onbelangrijk voordeel welke toegeschreven kan worden aan de lokale verdoving waar gebruik van wordt gemaakt bij het ondergaan van de behandeling.

Ontdek nu bij SAM kliniek wat een liposuctie behandeling voor jou kan betekenen!

Vergelijkbare berichten