Zelfstandig blijven wonen als je ouder wordt? Dit moet je in je huis aanpassen!

Wellicht woon je al in je droomhuis of je woont gewoon erg fijn en je wilt er niet meer weg. Als je budget hebt om je woning aan te passen dan is dat zeker een aanrader. Niet iedereen vind het fijn om in een bejaardentehuis oud te worden. Voor de mensen die graag ouder worden en hun woning daarop willen aanpassen is dit artikel geschreven.

Traplift

Een traplift is al jaren ontzettend populair onder de ouderen. Het grootste probleem met ouder worden is vaak dat oudere mensen niet meer zo makkelijk de trap op komen. Dit is dan ook een belangrijke reden om voor veel mensen te verhuizen. Door een traplift te plaatsen in je woning hoef je niet meer de trap op te lopen en hoef je dus ook niet te verhuizen en kan je lekker in je eigen huis blijven wonen.

Sta-op-stoel

In veel woningen waar oudere mensen wonen staat er een stoel. Veel oudere vinden het lastig om op te staan. Met een sta-op-stoel sta je veel makkelijker op, de stoel is veel steviger en je kan jezelf goed afzetten als je op wilt staan. Ook zit de stoel enorm lekker.

Badkamer

Veel oudere vinden het lastig om te douchen omdat ze bang zijn dat ze uitglijden. Daarom is het handig om meerdere steunen te plaatsen in je woonkamer. Bij de meeste bouwmarkten of op internet heb je verschillende websites die steunen aanbieden die je aan de muur kunt bevestigen. Hierdoor kan jij jezelf vasthouden als je bang bent dat je uitglijd. Ook is het handig om de drempel bij de deur weg te halen. Veel ouderen hebben  moeite met hun benen op te tillen en de kans dat je een keer op je plaat gaat word dan natuurlijk een stuk groter.

Vergelijkbare berichten