Wat komt er kijken bij het aanschaffen van een graafmachine?

Veel bedrijven die in de openlucht werkzaamheden moeten uitvoeren hebben daar vaak een graafmachine voor nodig. Je kunt als bedrijf dan een graafmachine huren, maar de meeste bedrijven kiezen voor het aanschaffen van een graafmachine. Dit is de juiste keuze, want je bedrijf is dan op de lange termijn goedkoper uit. Als je ook een graafmachine voor je bedrijf wilt aanschaffen, dan zijn er enkele punten waar je rekening mee moet houden. 

Hoe ga je de graafmachine vervoeren?

Een van de belangrijkste punten waar je over na moet denken, is hoe je de graafmachine gaat vervoeren. Je mag met een graafmachine namelijk niet over de Nederlandse wegen rijden, tenzij deze van een kenteken voorzien is. Dit is natuurlijk geen optie als je vandaag een opdracht moet uitvoeren in Friesland en de volgende dag in Limburg. Een graafmachine kan niet hard rijden en mag daarom ook de snelweg niet op. Je zult dus een aanhangwagen of een vrachtwagen moeten huren om de graafmachine te vervoeren. Hiervoor kun je terecht bij graafmachineverhuur Turnhout, maar ook bij een graafmachineverhuur in Assen. 

Onderhoudskosten zijn hoog 

Wanneer je een graafmachine aan wilt schaffen, dan is het belangrijk om te weten dat een graafmachine onderhouden moet worden. Graafmachines moeten grondig schoongemaakt worden en ook moeten de onderdelen vervangen worden. Het schoonmaken is nog vrij goedkoop, maar dat zijn de onderdelen niet. Het is zeker niet vreemd dat een graafmachine onderhouden moet worden want het is nou eenmaal een machine. Ga je ook een trilplaat kopen bij Spapens Machinehandel? Ook dan moet je rekening houden met het onderhoud van de trilplaat. 

KLIC meldingen 

Als je regelmatig werkzaamheden uitvoert dan ben je er wel bekend mee, maar als je een startende ondernemer bent, dan is het mogelijk dat je er niet bekend mee bent. Wanneer je gaat graven in de grond ben je als bedrijf verplicht om daar een KLIC melding van te maken. Door een KLIC melding te maken, maak je een melding bij de gemeente dat je in de grond gaat graven. Je krijgt in ruil voor het maken van een KLIC melding een overzicht met waar de leidingen in de grond lopen. Zo kun je voorkomen dat je per ongeluk een leiding raakt en daardoor duizenden euro’s aan schade veroorzaakt. Het is dan ook vrij logisch dat je zelf voor deze kosten moet opdraaien. 

Vergelijkbare berichten