Houd weer van jezelf na een facelift

Houd weer van jezelf na een facelift

Een facelift is een oplossing voor iedereen die vindt dat ze er ouder uitzien dan ze zich voelen. En als je elke dag in de spiegel kijkt en die persoon niet herkent en niet leuk vindt, dan heeft dat vaak psychologische gevolgen. Sommige mensen kunnen er zelfs depressief van raken en dat terwijl dat dus eigenlijk niet nodig is. Tijdens een facelift wordt je huid strak getrokken, komt je kaaklijn weer tevoorschijn en worden rimpels minder prominent. Een goede kliniek zal de ingreep zo natuurlijk mogelijk uitvoeren, zodat het eruit ziet alsof je een nacht goed geslapen hebt en niet alsof je plastische chirurgie hebt gehad. Na de herstelperiode kijk je dan weer graag in de spiegel en ben je weer trots op hoe je er uit ziet.

 

Iedere facelift begint met gesprekken

Een facelift is een vrij ingrijpende operatie, dus de dokter zal deze niet zomaar uitvoeren. Eerst worden er gesprekken met je gevoerd over hoe je je voelt, wat je dwars zit over je uiterlijk en wat je verwachtingen zijn. De dokter maakt foto’s van je gezicht en kijkt naar welke soort facelift voor jou het beste is. Ook krijg je duidelijke voorlichting over wat je te wachten staat en hoe alles gaat verlopen. De nazorg is dan net zo belangrijk als de voorzorg, want je zult een aantal weken herstel nodig hebben. Is de dokter van mening dat je in aanmerking komt voor de facelift, dan wordt de operatie ingepland.

 

De operatie zelf

In de meeste gevallen zal de operatie gewoon onder verdoving worden uitgevoerd in een kliniek. Je hoeft niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. Wil je toch graag een complete verdoving, dan kan dat tegen een vergoeding vaak ook. Er zijn verschillende soorten faceliften en de ingreep zal een uur tot twee uur in beslag nemen. De huid van je gezicht wordt opgetild en strakgetrokken. Daarna wordt alles langs de haarlijn weer gehecht en daar zie je naderhand heel weinig van. Na een rustperiode mag je dezelfde dag weer naar huis, maar je mag niet rijden. Zorg er dus voor dat je iemand regelt die je op kan halen.

 

Het herstel

Omdat een facelift toch vrij ingrijpend is, is het herstel ook wat langer dan bij kleinere plastische ingrepen. Je gezicht zal erg opgezwollen zijn naderhand en misschien ook verkleurd. Daarom is het belangrijk dat je met een extra kussen slaapt en goed koelt. De zwellingen gaan relatief snel weg en dan begin je resultaat te zien. Je mag een aantal weken geen inspannend werk verrichten en niet in de zon of onder de zonnebank. Het is ook belangrijk dat je gezond eet en niet rookt. Dan gaat het herstel sneller. Na een consultatiegesprek met de dokter mag je langzaam weer dingen gaan doen. Na 6 weken zie je er weer helemaal normaal uit en na 3 maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Je zult nog zeker 15 jaar nadat de facelift is uitgevoerd plezier hebben van je beslissing.

 

Ga voor de beste kwaliteit en persoonlijke aandacht naar skin-surgery.nl.

Vergelijkbare berichten