Edelstenen en andere tips om je angsten te overwinnen

Iedereen ervaart wel eens een vorm van angst. De een is bang om alleen te zijn in het donker, de ander vindt het angstig als er een klein spinnetje over de muur loopt en ik durf niet in achtbanen. Het is dus absoluut geen geheim dat angst bestaat. Er zijn natuurlijk mensen die heel gemakkelijk met hun angsten omgaan, of sterker nog; de angsten overwinnen. Dat laatste is natuurlijk niet eenvoudig en daarom ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn er een aantal vastigheden die helpen bij het overwinnen van je angst. In deze blog bespreken we enkele tips en edelstenen om je angsten te verminderen.

Waarom hebben we angst?

Angst is eigenlijk heel erg belangrijk voor je. Het voelt misschien niet altijd even goed, maar het is een soort van interne alarmering waardoor je weet dat er gevaar aankomt. Je lichaam bereidt zichzelf min of meer voor op een onveilige of ongewone situatie door je ademhaling te verhogen, je spieren aan te spannen en je hart sneller te laten kloppen. Daardoor krijg je het vanzelfsprekend ook een stukje warmer. Op het moment dat iemand veel last heeft van angstklachten, is de interne alarmering niet helemaal op orde. Dit is gelukkig wel te verhelpen.

Hoe moet je angsten overwinnen

Over het algemeen kun je een angst overwinnen door heel vaak jezelf bloot te stellen aan de angst. Als voorbeeld: je vindt het ontzettend spannend om een presentatie te geven voor een groot gezelschap. Op het moment dat jij iedere dag een presentatie moet geven en merkt dat het goed gaat, zul je zien dat je vertrouwen krijgt en de angst daarom langzaam verdwijnt. Nu is deze oplossing niet altijd mogelijk. In andere gevallen kun je bijvoorbeeld ondersteuning zoeken bij een edelsteen. Er zijn namelijk edelstenen met een kalmerende werking. Dit helpt tegen de angstklachten. Een voorbeeld van zo’n edelsteen is de amethist. De amethist beschermt je tegen angst en daarnaast ondersteunt de steen je intuïtie. Een ander voorbeeld is de labradoriet. Deze edelsteen geeft je kracht en vertrouwen. Daarnaast vermindert de labradoriet ook stress.

Edelstenen tegen angst vind je hier

Er zijn natuurlijk nog veel meer edelstenen die kunnen helpen om jouw angsten te overwinnen. Ruben Robijn heeft gelukkig een zeer uitgebreid assortiment met verschillende edelstenen die angsten bestrijden. De stenen zijn ruim op voorraad en heel gemakkelijk te bestellen via de site.

Vergelijkbare berichten