Tips om beter op de foto te gaan!

Niet iedereen vindt het fijn om op de foto te gaan. Veel mensen vinden het een beetje eng of voelen zich onzeker. Als gevolg kan het resultaat tegenvallen, wat de situatie nog minder leuk maakt. Daarom geven we in dit artikel tips om beter op te foto te gaan!

 

Zorg dat je er goed uit ziet

Wanneer je van te voren weet dat je gefotografeerd gaat worden, zorg dat dat je er extra goed uit ziet. Ben je een man, zorg dan dat je haar goed zit en je baard geschoren/getrimd is. Ben je een vrouw, dan kun je je mooiste lippenstift of make-up opdoen. Denk uiteraard ook aan je kleding. 

 

Je lach

Waar je tijdens de foto op moet letten is je lach. Je zult immers wel een beetje moeten lachen, anders krijg je al snel een boze of sombere foto. Teveel lachen is echter ook weer niet de bedoeling. Voor het beste resultaat is een vriendelijke glimlach dus gewenst. 

 

Gezichts-trucjes

Er zijn diverse trucjes die je kunt gebruiken om beter op de foto te staan. Eén daarvan is bijvoorbeeld je tong tegen je gehemelte aanduwen. Op deze manier voorkom je een dubbele onderkin, en accentueer je je kaaklijn. Een ander trucje is om je kin iets naar voren te duwen. Hierdoor lijkt je gezicht slanker.

 

Je houding

Ook niet geheel onbelangrijk is je houding op de foto. Zorg dat je niet helemaal recht staat, maar dat je bovenlicht ietsjes gedraaid is. 

 

Veel oefenen

Niet iedereen is fotogeniek van zichzelf. Er is echter veel dat je kunt leren! Oefen dus vaak met op de foto gaan. Als je dit vaker hebt gedaan, zul je merken dat je je eigen er comfortabeler bij voelt. Ook krijg je beter door hoe je moet staan en op welke manier jij het mooist bent. Want ieder persoon is natuurlijk anders!

 

Een filter

Wil je je foto net even dat beetje extra effect geven, dan kun je er voor kiezen een filter te gebruiken. Je hoeft je eigen hier niet voor te schamen; iedereen doet het tegenwoordig! 

 

Een professional inschakelen

Wil je echt voor het beste resultaat gaan, schakel dan een professional zoals LINK Fotografie in. Zij zijn gespecialiseerd in zakelijke portretfoto’s, en kennen alle trucjes om zo goed mogelijk op de foto te gaan!

Vergelijkbare berichten