|

Hulp bij omgaan met angst

Er zijn meer mensen met een angststoornis dan je op het eerste oog zou denken. Hoe moet je omgaan met angst? En wat kan je er zelf aan doen om je klachten te verlichten? Vaak helpt het om er in jouw geval met iemand over te praten. Met de mensen om je heen maar dit kan ook met een vertrouwenspersoon of een professional zijn.

Tips omgaan met angst

  • Praat erover

Vertel iemand over je situatie. Dit hoeft niet iemand te zijn die dicht bij je staat, het kan ook een vertrouwenspersoon zijn. Deel je klachten, zoek een uitlaatklep.

  • Je staat er niet alleen voor

Vaak voelt het alsof je er alleen voor staat. Stel jezelf echter zo open mogelijk op en praat over je problemen. Als je er niet over praat gaan problemen zich ophopen.

  • Gezond leven

Het klinkt misschien cliché, maar je lichaam en brein moeten in balans zijn. Daarvoor moet je gezond leven. Genoeg bewegen en gezond eten.

De oorzaak van angst

Om klachten die te maken hebben met angst, of een angststoornis te bestrijden of te verlichten is het belangrijk om te zoeken naar de oorzaak. Het helpt om te praten over de oorzaak zodat je de angstgevoelens kan verwerken en een plekje kan geven. Voordat je verder kan met je leven is het misschien belangrijk om een hoofdstuk af te sluiten.

Kleine Jongen, Verbergen, Triest, Kind, Angst, Kussens

Professionele hulp inschakelen

In sommige gevallen neemt een angststoornis erge vormen aan. Dan kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen. Je kan bijvoorbeeld in contact komen met een therapeut die je professionele hulp kan bieden. Er is ook een online psycholoog die je kan helpen op afstand.

Vergelijkbare berichten