Waarom een tweedehands traplift kopen?

Een traplift is een handig hulpmiddel om je veilig van de ene naar de andere verdieping te brengen. Je neemt plaats op een stoel, zet de lift in beweging en stapt af zodra je boven of beneden bent. Heb je een traplift nodig? Dan kun je een nieuwe kopen, maar ook voor een tweedehands exemplaar kiezen. In deze tekst vertellen we je waarom je kiest voor een tweedehands traplift.

Goedkoper dan een nieuwe

Het prijskaartje is het grootste voordeel van een tweedehands traplift bestellen. In vergelijking met een nieuwe traplift is een tweedehandse veel goedkoper. Dit komt doordat jij niet de eerste gebruiker van de lift bent. Hoeveel je precies betaalt, kunnen we je niet vertellen. De prijs hangt namelijk af van een aantal factoren, zoals de trap en je persoonlijke voorkeuren. Toch bespaar je vaak al snel een paar honderd euro als je een tweedehands traplift verkiest boven een nieuwe.

Nieuwe rail op maat

De rail van een traplift moet de juiste lengte hebben. Omdat de kans klein is dat iemand exact dezelfde trap heeft als jij, denk je misschien niet dat een tweedehands traplift geschikt is. Dit is een misvatting, want er wordt vaak een nieuwe rail meegeleverd met een tweedehands traplift. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de rail te lang of te kort is en dus niet geschikt is voor jouw trap. Als je een tweedehands traplift bestelt, wordt je trap eerst nauwkeurig opgemeten. Hierdoor weet je zeker dat dit essentiële onderdeel de juiste lengte heeft.

Veilig te gebruiken

Voordat je een tweedehands traplift koopt, wil je uiteraard ook weten hoe het met de veiligheid zit. Het moet immers niet zo zijn dat onderdelen het binnen de kortste keren begeven, waardoor de lift niet meer werkt. Gelukkig hoef je je meestal geen zorgen te maken over de veiligheid als je een tweedehands traplift koopt.

Zoals je eerder in deze tekst al kon lezen, wordt een tweedehands traplift doorgaans met een nieuwe rail geleverd. De andere twee onderdelen van zo’n lift – de stoel en de motor – worden gereviseerd. Dit houdt in dat ze gecontroleerd en eventueel gerepareerd worden. Hierdoor is veiligheid gegarandeerd als je een tweedehands traplift bestelt.

Snel leverbaar

Koop je een nieuwe traplift? Dan moet deze misschien nog gemaakt worden. Hierdoor kan het langer duren voordat je de lift in huis hebt. Bij een tweedehands traplift hoef je hier niet bang voor te zijn. Doordat enkel de rail nieuw is, kan hij vaak al binnen een paar werkdagen geleverd worden. Hierdoor kun je relatief snel gebruik maken van een traplift.

Hoe zit het met de garantie?
Net als op nieuwe trapliften zit op tweedehands trapliften ook vaak garantie. De duur hiervan kan per aanbieder verschillen. Ga je trapliften vergelijken? Laat je dan niet alleen leiden door de prijs, maar kijk ook naar de garantie. Een goedkope traplift lijkt op het eerste gezicht ideaal, maar kan een stuk duurder uitvallen als de garantieperiode kort is. Reparaties buiten de garantieperiode zijn namelijk voor eigen rekening.